Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, mięciutki, pełen ziołowego aromatu schab pieczony, doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki. Rękaw foliowy zabezpiecza przed odparowaniem wilgoci z mięsa i powoduje, że schab nie jest suchy. Schab można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 37
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ponacinać, a w nacięcia włożyć obrany i pokrojony w słupki czosnek, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu. Przed pieczeniem dobrze jest mięso jest związać sznurkiem. Koniecznie trzeba to zrobić gdy kawałki mięsa są nieregularne, nadając im bardziej zwarty kształt - dzięki temu upieką się równomiernie. Pod sznurek wkładamy liście laurowe. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i dokładnie polewamy marynatą, zawiązujemy. Tak przygotowane mięso chłodzimy minimum 12 godzin. Całość pieczemy około 90 minut. Na około 15minut przed końcem rozcinamy rękaw, by mięso się dopiekło i zarumieniło. Po upieczeniu, przed podaniem, należy pamiętać by sznurek usunąć.