Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mikołajowej paczce od marki Kupiec znalazłam płatki owsiane. Od jakiegoś czasu korciło mnie żeby zrobić ciastka owsiane ale mój mężczyzna kręcił nosem. Skorzystałam więc z okazji i kiedy w domu zabrakło mąki zrobiłam muffiny bez mąki za to wykorzystałam właśnie płatki. Zamiast masła dałam oliwę Bertolli, 1 jajko i rodzynki Food & Joy. Lubię tą markę bo mają fajnie przemyślane opakowania. Rodzynki są zamykane, wykorzystałam tylko kila więc szkoda by było aby wyschły. Genialnie pomyślane.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 23
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 23
Składniki
Do malaksera wrzucam płatki owsiane, miksuję aż zrobi się mąka. Dodaję jajko, cukier i oliwę. Znowu miksuję aż składniki się połączą. Dodaję mleka w takiej ilości aby masa zrobiła się mokra. Przekładam masę do foremek nasmarowanych tłuszczem, dodaję rodzynki i piekę w 180 stopniach przez 20 minut.