Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W mikołajowej paczce od marki Kupiec znalazłam płatki owsiane. Od jakiegoś czasu korciło mnie żeby zrobić ciastka owsiane ale mój mężczyzna kręcił nosem. Skorzystałam więc z okazji i kiedy w domu zabrakło mąki zrobiłam muffiny bez mąki za to wykorzystałam właśnie płatki. Zamiast masła dałam oliwę Bertolli, 1 jajko i rodzynki Food & Joy. Lubię tą markę bo mają fajnie przemyślane opakowania. Rodzynki są zamykane, wykorzystałam tylko kila więc szkoda by było aby wyschły. Genialnie pomyślane.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Do malaksera wrzucam płatki owsiane, miksuję aż zrobi się mąka. Dodaję jajko, cukier i oliwę. Znowu miksuję aż składniki się połączą. Dodaję mleka w takiej ilości aby masa zrobiła się mokra. Przekładam masę do foremek nasmarowanych tłuszczem, dodaję rodzynki i piekę w 180 stopniach przez 20 minut.