Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Perfekcyjne babeczki powinny być cudownie puszyste, pięknie wyrośnięte i wilgotne w środku. Aby uzyskać taki efekt należy dodać spulchniacz do ciasta w postaci proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej oraz coś, co nada im soczystości. Ja często do babeczek wykorzystuje banany, które sprawiają, że babeczki długo zachowują swoją świeżość i niepowtarzalny smak. Te słodkie mini wypieki zawsze rozchodzą się błyskawicznie. Warto od razu zastanowić się nad podwójną porcją!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy i kakao. Składniki wymieszaj.
Do osobnej miski przełóż obrane banany i rozgnieć je widelcem. Dodaj jajka i olej. Składniki wymieszaj.
Czekoladę posiekaj na drobne kawałeczki.
Mokre składniki przełóż do suchych składników. Ciasto na muffiny wymieszaj. Dodaj kawałki posiekanej czekolady i ponownie wymieszaj ciasto.
Formę na muffiny wyłóż papilotkami. Ciasto przelej do foremek na wysokość koło 2/3.
Babeczki bananowo-czekoladowe wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) na około 20 minut. Piecz do suchego patyczka.