Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille z rybą i sosem tatarskim będą świetną propozycją obiadową - nie tylko na piątek. Gwarantujemy, że nie raz powrócicie do tego przepisu.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34559
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34559
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Przygotuj sos tatarski. Pieczarki i ogórki odsącz z nadmiernej ilości zalewy. Pokrój je bardzo drobno, tak jak cebulkę. Składniki te przełóż do większej miski i dodaj majonez, musztardę, śmietanę, sok z cytryny, cukier, pieprz i sól. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj i spróbuj, czy w sosie nie brakuje przypraw. Musi być porządnie doprawiony!
Rybę pokrój na niewielkie kawałki, posól i popieprz. Kawałki obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią.
Na każdy z placków tortilli wyłóż dowolną ilość sosu, dodaj plasterki pomidora i ogórka i z 3 kawałki ryby. Zawiń w rożek. Zjadaj od razu. Na pewno zachwycisz się tym smakiem!