Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasteryzowane, ogórki szklarniowe tez są świetne do kiszenia, ich skórka jest cieniusieńka!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Ogórki ułożyłam w 5 litrowej bańce po wodzie z odciętą górą. W przestrzenie włożyłam chili- zapomniałam o chrzanie, przecięte ząbki czosnku i łodygi kopru z baldachami- 2 szt. Całość zostawiłam na 5 dni- po tym czasie okazało się , ze potrzebują jeszcze jeden dzień aby nabrały kwaśności. Gotowe! Ogórki kiszone pasteryzuje. Układam je wysokich słojach do 3/4 wysokości, zalewam. Zakręcam i pasteryzuje 10- 15 minut od zagotowani się wody. Zawartość się podnosi, a słoiki po wyjęciu należy od razu dokręcić- uwaga na wyciekającą wrzącą zalewę!
Smacznego :)