Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , proste i smaczne śniadanko z jagodowym sosem, a może być również innymi sezonowymi owocami..Polecam.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 36
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 103
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 16
Składniki
Wszystkie składniki na omleta zmiksować w blenerze na puszystą masę, aż do podwojenia jej objętości.Masło rozpuścić na małej patelni i wlać masę jajeczną. Ustawić nieduży ogień , aby omlet smażył się bardzo wolno.
Po paru minutach zajrzeć, czy spód omleta zarumienił się i łopatką przerzucić na drugą stronę. Smażyć również na małym ogniu, ale króciutko.
W tym czasie , kiedy smaży się omlet robimy sos jagodowy. Jagody /odłożyć 2 łyżeczki/, cukier puder zalać w rondelku wodą i doprowadzić do wrzenia, rozgniatając owoce. Następnie wsypać mąkę ziemniaczaną i energicznie zamieszać. Chwilę pogotować, odstawić z ognia i dodać odłożone jagody.
Gotowy olet zdjąć z patelni na talerz, złożyć na pół, posypać cukrem pudrem, a obok nałożyć sos jagodowy. Życzę SMACZNEGO śniadanka :)