Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 14
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2222
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 243
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1545
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 14
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2222
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 243
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1545
Składniki
W misce rozgnieść ser tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem. Do sera dodać pozostałe składniki: przesianą mąkę, żółtka, cukry, ocet oraz śmietanę. Zagnieść ciasto. Przełożyć na blat lub stolnicę obsypaną mąką. Ciasto podzielić na 3-4 części. Każdą rozwałkować na grubość ok 1.cm. Szklanką wykroić większe kółka mniejsze za pomącą nakrętki lub kieliszka. ( Wykrojone środki można zagnieść ponownie lub usmażyć w formie kulek. Ja zagniotłam ponownie aby otrzymać więcej oponek ;)).
Olej rozgrzać a następnie smażyć partiami na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Wyciągać na talerz wyłożony papierem do pieczenia. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!