Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudniowej kawki , oraz na inne okazje . Polecam .
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24179
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24179
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Składniki
Z mąki , margaryny i utartego sera zagnieść ciasto i pozostaw w lodowce na 1 godzinę .
Następnie rozwałkuj i wycinaj z ciasta średniej wielkości trójkąty . Napełniaj dżemem i uformuj małe rogaliki.
Rogaliki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , piec w nagrzanym do 170 st. piekarniku przez około 15-20 minut na złoty kolor. Po wyjęciu posyp na gorąco obficie cukrem pudrem. Smacznego.