Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z jajek i cebuli to klasyczne smarowidło do pieczywa, które czasami serwuje w moim domu w ramach urozmaicenia śniadań, zamiast oklepanych wędlin. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, wafli ryżowych czy chrupkiego pieczywa. Zapraszam na pastę z jajek i cebuli.
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 45
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 45
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę bardzo drobno siekamy.
Do miski przekładamy miękkie masło, dodajemy śmietanę i wszystko razem rozcieramy aż składniki się połączą. Następnie dodajemy strate jajka oraz posiekaną cebulę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt sucha dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem i posiekanym szczypiorkiem.