Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cenne minerały i witaminy przejdą do naszego czerwonego wina, a ocet jabłkowy z pokrzywą jest wyśmienity do naszych sałatek. Zapraszam na film na mój kanał na Youtube-Mangiare u Ewki
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Wino przelać do karafki, pokrzywy umyć i osuszyć. Wrzucić do karafki z winem , pozostawić na 15 minut, po czym możemy się delektować wyśmienitym eliksirem. Wszystkie cenne minerały i witaminy połączyły się z winem. Takie wino to samo zdrowie. W starożytności nazywali pokrzywę zielonym złotem .
Do butelki z octem jabłkowym wrzucic 3 gałązki umytych pokrzyw i pozostawić na kilka dni. Taki ocet jest źródłem cennych minerałów i witamin , używamy do doprawiania naszych potraw. Zapraszam na film na mój kanał na Yotutube