Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z kurczaka z rosołu to domowej roboty, wyjątkowa przekąska, której smak jest nieporównywalny z żadnym innym pasztetem kupnym w sklepie. Jest nie tylko zdrowy i smaczny, ale także to świetny sposób na wykorzystanie resztek z niedzielnego rosołu. Z powodzeniem możesz przepis zmodyfikować, dodając ulubione składniki: zielony groszek, fasolę, awokado. Pasztet świetnie sprawdzi się do kanapek, naleśników, podpłomyków. Ciekawym pomysłem mogą być także wytrawne gofry.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5088
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32680
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 312
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 81
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5088
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32680
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 253
Składniki
Do przygotowania tego pasztetu możesz użyć gotowanego mięsa kurczaka z rosołu, odlanego bulionu, a także marchewki czy cebuli. Możesz je także ugotować specjalnie pod to danie. Ugotowane mięso z kurczaka (nogi, piersi, żołądki, serca, wątróbka) pokrój na średniej wielkości kostkę. Przełóż ją do naczynia robota kuchennego z nakładką do blendowania. Dodaj orzechy włoskie. Do misy włóż także marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki i obrane ząbki czosnku.
Do misy włóż także marchewkę pokrojoną na mniejsze kawałki i obrane ząbki czosnku. Zmiel wszystkie składniki z misy na jednolitą masę. W razie potrzeby dodawaj po trochu bulionu, by uzyskać w miarę kleistą i pulchną konsystencję. Cebulę obierz i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i smaż ją do zezłocenia. Zdejmij ją z ognia i przestudź do temperatury pokojowej. Dołóż ją do mieszanki mięsnej. Na koniec dodaj sól i pozostałe przyprawy.
Ponownie masę zmiel blenderem na jednolitą konsystencję pasztetu do smarowania. Pasztet z kurczaka z rosołu jest już gotowy do podania – świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek i przystawek. Danie przechowuj w zamkniętym naczyniu, w lodówce.