Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, mięciutkie a jednocześnie chrupiące z wierzchu mięso podane na drugie danie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Miód podgrzać w rondelku. Wlać oliwę z oliwek, sos sojowy i sok z cytryny. Dokładnie rozmieszać. Pałki drobiowe oprószyć solą, pieprzem , wędzoną papryką i przyprawą podlaską do drobiu. Przełożyć do marynaty i wymieszać dokładnie . Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na czosnku ułożyć pałki drobiowe razem z marynatą. Podlać bulionem lub rosołem. Piec ok 50 minut pod przykryciem, w temperaturze 190 stopni. Piętnaście minut przed końcem pieczenia, zdjąć pokrywkę by pałki się zrumieniły.