Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do ziemniaków ,kasz czy makaronu. Zamiast cebuli użyć można pora.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1167
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
W rondlu rozgrzewamy masło. Wrzucamy oczyszczone i pokrojone w ćwiartki pieczarki ,smażymy kilka minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pokrojone w piórka cebule ,smażymy do zeszklenia cebuli. Całość oprószamy mąką ,wlewamy bulion, lubczyk i tymianek. Dusimy pod przykryciem około 10 min. Zabielamy śmietaną ,doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mieszamy.