Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 537
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 762
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Łopatkę kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy. Cebulę i czosnek kroimy w cienkie plastry.
Mięso umieszczamy w misce, zalewamy marynatą. Dokładnie mieszamy.
W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, przekładamy je cebulą i czosnkiem. Naczynie żaroodporne przykrywamy lub wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2h. Na ostatnie 30 minut ściągamy pokrywkę lub przecinamy folię.