
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
13 stycznia 2012
Robię czasem wg przepisu "pierś z indyka z pieczarkami" autor kurka domowa.Autorka pisze,że to banalny przepis,ale kieszonki są bardzo smaczne,proste w wykonaniu-polecam.Ja płat mięsa składam i spinam z jednej strony.
13 stycznia 2012
Indyk indykowi nie równy i jego pierś również.!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli duża to mozna naszpikować ją śliwkami suszonymi,owinąć cienkimi plastrami boczku wędzonego,włozyć do piekarnika w woreczku do pieczenia,wlać do niego szklankę bulionu i czekać az się upiecze.
Albo jezeli jest niewielka to można pokroic w kawałki i z innymi produktami zrobić z niej szaszłyczki.
A trzecie wyjście to takie aby trochę pobuszować po smakerze i na pewno coś się znajdzie.
Pozdrawiam wszystkich smakerowiczów
18 stycznia 2012
ostatnio kupilam piers indyka, przecielam ja na pol (nie do konca) tak aby mozna ja bylo rozlozyc jak ksiazke, rozbilam tluczkiem, spodnia strone doprawilam przyprawami (sol, pieprz, czosnek, ziola) wierzchnia posmarowalam pesto , na to wartwa cienko pokrojonych plastrow boczku i troche startego sera zoltego, zwinelam jak rolade, z wierzchu rowniez blozylam boczkiem. Zawinelam to w folie aluminiowa i polezalo mi ze 2 dni w lodowce, a potem wlozylam w foremce keksowce do piekarnika 180 st ok 1,5 godziny.
Na cieplo pyszne miesko do obiadu na zimno mozna uzywac jako wedline na kanapki
Na skróty