Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa sałatka ze świeżego szpinaku, boczku i jajek. Doskonała propozycja na małą przekąskę w ciągu dnia. Lekka i pożywna. Jej przygotowanie zajmie wam dosłownie chwilę.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Świeże liście szpinaku płuczemy, osuszamy i przekładamy do miski.
Jajka wkładamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy na twardo przez około 10 minut. Następnie obieramy ze skorupki i kroimy na plastry. Pokrojone jajka przekładamy do miski ze szpinakiem.
Boczek w plastrach kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na patelni z obu stron, aż się zarumieni. Chrupiące plastry boczku przekładamy do miski ze szpinakiem.
Czerwoną cebulę obieramy, kroimy w piórka i dodajemy do sałatki.
W małej miseczce łączymy wszystkie składniki sosu: musztardę, miód i oliwę. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę polewamy sosem. Serwujemy z chrupiącym pieczywem.