Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, tanie i bardzo smaczne danie obiadowe z pewnością na stałe wejdzie do twojego repertuaru kulinarnego. Pierś z kurczaka z piekarnika przygotowana w ten sposób jest soczysta i bardzo aromatyczna. Dodatkowo, do przygotowania tego dania możesz wykorzystać warzywa, które akurat zalegają w twojej kuchni. Nic się nie zmarnuje!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Dynię, ziemniaki i marchewki obierz, a następnie podziel na średniej wielkości kawałki. Posyp tymiankiem i wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smaż kilka minut z każdej strony na średnim ogniu, aby warzywa delikatnie zmiękły i szybciej się upiekły. Przełóż do naczynia żaroodpornego, podlewając pozostałym na patelni tłuszczem.
Teraz przygotuj filety z kurczaka. Przetnij każdego z nich wzdłuż, aby mięso nie było takie grube. Posól i popieprz z dwóch stron.
W małej miseczce wymieszaj sos sojowy, miód, majeranek, paprykę słodką w proszku, rozgnieciony i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz oliwę. Natrzyj mięso z każdej strony. Ułóż na warzywach w naczyniu żaroodpornym i przykryj je.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Piecz mięso z warzywami 35 minut pod przykryciem, a następnie około 10 minut bez pokrywki. Podawaj z ulubioną surówką.