Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa grzybowa z podgrzybków zebranych w lesie. Podczas gotowania jej cudowny aromat roznosi się po całym domu. Świetnie smakuje podana z makaronem, kromką chleba, groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36093
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 188
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 328
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 411
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36093
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 188
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 328
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 411
Składniki
Grzyby płuczemy pod wodą, odsączamy na ręczniku papierowym i kroimy na plasterki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Cebulę obieramy z łupin, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor.
Do podsmażonej cebulki dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy do zarumienienia.
Grzyby przekładamy do garnka, zalewamy je bulionem i krótko gotujemy. Następnie doprawiamy zupę solą i pieprzem, dodajemy słodką śmietankę.
Natkę pietruszki płuczemy, drobno siekamy i dodajemy do zupy.
Gorącą zupę grzybową podajemy z makaronem, grzankami lub groszkiem ptysiowym.