Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z ziemniaków to tanie i proste w wykonaniu danie obiadowe. Świetnie smakują podane z sosem pieczarkowym lub koperkowy. Niewątpliwą ich zaletą jest to, że odgrzane na drugi dzień smakują równie dobrze, co zaraz po przygotowaniu
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 733
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36245
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 406
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 247
Polecam.
Odsłon: 733
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36245
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 406
Składniki
Ziemniaki obierz, podziel na mniejsze części i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odcedź i za pomocą praski lub tłuczka rozgnieć, odstaw do przestygnięcia.
Do chłodnych ziemniaków dodaj obie mąki i jajko, dopraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj do połączenia się składników.
Z gotowej masy formuj małe płaskie kotleciki, każdy z nich obtaczaj w bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron na zloty kolor.
Przygotuj sos. Pieczarki pokrój w plastry, a cebulę w drobną kostkę. Na rozgrzanym na patelni maśle zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki. Smaż do momentu, aż sok z grzybów odparuje. Następnie wlej śmietankę. Całość energicznie mieszaj, gdy sos zacznie gęstnieć, gotuj jeszcze przez 1 minutą.
Kotleciki podawaj z sosem pieczarkowym. Przed podaniem posyp je posiekanym szczypiorkiem.