Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki łatwy przepis, w sam raz na niedzielną rodzinną ucztę :)
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3314
Składniki
Makaron ugotować na pół-twardo w osolonym wrzątku.
Cebule pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć, cukinie pokroić w kawałki, pomidorki przekroić na pół.
Polędwiczki pokroić na cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części.
Na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1 łyżki oleju zeszklić cebule i czosnek, zdjąć z patelni odcedzając z nadmiaru tłuszczu.
Na tym samym tłuszczu przesmażyć polędwiczki, dodać cukinie, odłożona cebule i czosnek, zalać śmietana, dodać zioła, musztardę i doprawić sola i pieprzem.
Na koniec gotowania dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Sos powinien samoistnie się zagęścić, jeśli dodana jest gorsza śmietana, sos można zagęścić zasmażka.
Sos połączyć z odcedzonym, gorącym makaronem, przemieszać, podawać.