Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu z nas ma ogrodowe winogrona, które często trudno zagospodarować. Proponuję wykorzystać nadmiar do przygotowania nalewki.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 308
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 814
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 953
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 308
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 814
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 953
Składniki
Winogrona umyłem, obrałem z szypułek, zalałem w słoju spirytusem, dodałem goździki i wanilię. Odstawiłem w ciepłe miejsce na 6 tygodni, co kilka dni potrząsałem słojem. Po tym czasie zlałem nalew, a owoce w słoju zalałem miodem. Pozostawiłem w ciepłym miejscu na 2 tygodnie, codziennie mieszając, aby miód dobrze się rozpuścił. Zlałem syrop i wlałem do niego wcześniej uzyskany nalew alkoholowy. Przefiltrowałem przez gazę, rozlałem do butelek i postawiłem w ciemnym i chłodnym pomieszczeniu na 3 miesiącu, aby nalewka dojrzała. Zdjęcie nalewki zamieszczę po jej rozlaniu.