Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka,prosta,bezmięsna i zdrowa zapiekanka.Smakuje jako samodzielne danie lub z ziemniakami.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 802
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 69
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 177
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 802
Składniki
Kalafior oczyścić,umyć,podzielić na mniejsze części,ugotować w osolonej wodzie (nie rozgotować zbyt mocno) i przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Pomidory obrać ze skórki,pokroić w ósemki,dodać do cebuli,przyprawić pieprzem,solą i posiekanym czosnkiem i dusić ok 10 min. Ser zetrzeć na grubych oczkach. Na ułożonym w naczyniu kalafiorze rozłożyć cebulę z pomidorami,posypać serem i zapiec w temp 180 st ok 10-15 min. Po zapieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki i podawać np z ziemniakami,smacznego:)