Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i sycące danie,można podawać z ryżem, kaszą, makaronem i oczywiście ziemniakami.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 102
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 235
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Piersi pokroić na ok. 2 cm plastry, a następnie każdy na 2-3 kawałki. Mięso włożyć do miski, polać łyżką oleju, posypać papryką słodką i ostrą, dodać sól, pieprz i czosnek. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 60 minut. Rozgrzać dużą patelnię i podsmażać mięso po 1-2 minutach z każdej strony.
Zdjąć kurczaka z powrotem do miski. Na tą samą patelnię wlać jeszcze 1-2 łyżki oleju i zeszklić posiekaną w kostkę cebulę. Paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli. Dodać kurczaka. Całość przykryć i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać pomidory z puszki, posypać całość jeszcze czosnkiem, papryką, bazylią. Przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Potem odkryć, dodać sos sojowy i śmietankę. Gotować jeszcze 2-3 minuty. Na koniec posypać natką.