Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sos do każdej potrawy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Oczyszczone grzyby pokroić na cienkie plasterki i dusić na maśle z posiekaną cebulą, odrobiną soli i pieprzu. Mieszając często aby się nie przypaliły dusić ok. 10 min.następnie posypać lekko mąką, zalać szklanką kwaśnej śmietany i dusić jeszcze 15 minut.
Jest to najbardziej aromatyczny sos ze wszystkich jakie znam. Na zdrowie.