Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełki to podstawa diety na przesilenie wiosenne.
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 135
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 14
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 20
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 135
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 597
Składniki
Aby wyprodukować kiełki, wcale nie potrzebujemy specjalnego sprzętu. Ja w tym celu używam okrągłego plastikowego i przeźroczystego pojemniczka. Wieczko i dno trzeba dosyć gęsto nakłuć igłą. Nasiona zmoczyć i dać wodzie odpłynąć przez otworki. Dwa razy dziennie przelać wodą. Zaczną rosnąć jak na drożdżach. Po kilku dniach są gotowe do jedzenia.