Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z rzodkiewki i ogórka to niezwykle zdrowy dodatek do lekkiego obiadu, ale także świetna propozycja na lunch do pracy czy lekkostrawne śniadanie. Zawiera bardzo dużą ilość rzodkiewki, a tym samym witaminę C i kwas foliowy. Wspierają odporność, ale także wykazują działanie antynowotworowe. Przygotowanie surówki jest bardzo proste i wystarczy jedynie kilka minut, by móc cieszyć się orzeźwiającym, pikantno-kwaskowatym smakiem.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 130
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 29
Składniki
Rzodkiewki umyj i posiekaj na dość duże cząstki. Tak samo postąp z ogórkiem. Jabłko przekrój i oczyść z gniazda nasiennego. Także pokrój je w drobną, nieregularną kostkę. Sałatę i kiełki rzodkiewki umyj i osusz. Sałatę porwij w dłoniach.
Do miski włóż sałatę i ogórka, a następnie przemieszane jabłko z rzodkiewką. Na sam wierzch surówki z rzodkiewki i ogórka połóż kiełki. W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Polej równomiernie sałatkę. Podawaj po schłodzeniu w lodówce.