Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, smaczne danie na bezmięsny dzień.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Soczewicę namoczyć na 1 godzinę. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymienione warzywa zeszklić na oleju. Dolać wody. Dorzucić pokrojoną cukinię i pomidory. Z soczewicy odlać wodę. Dodać ją do warzyw. Zbierać pianę wytwarzaną przez soczewicę. Następnie dodać przyprawy. Pod koniec gotowania dodać różyczki brokuła.