Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 179
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 224
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 179
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 224
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy szczypta soli i odstawiamy na kilka minut. Jajka ubijamy z cukrem mikserem na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Dodajemy mąkę i zmniejszamy obroty miksera do minimum. Miksujemy tylko do połączenia się składników. Dodajemy kakao, czekoladę, proszek do pieczenia oraz olej. Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy odciśniętą cukinię z nadmiaru wody. ( nie musimy odciskać na wiór ;)). Mieszamy. Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie 25x13cm). Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni pieczemy przez 50 minut z termoobiegiem. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Ciasto wychodzi mocno wilgotne. Smacznego!