Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka to pozycja obowiązkowa wśród przetworów na zimę...
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34744
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34744
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Buraki ugotować w całości, ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka.
W dużym garnku zagotować ocet z olejem, cukrem i przyprawami. Wrzucić pokrojoną paprykę i cebulę, gotować 5-7 minut. Następnie dodać buraki i gotować kolejne kilka minut.
Do czystych słoików nakładać gorącą sałatkę, szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem, zostawić do ostygnięcia.