Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najłatwiejszy i najprostszy sernik jaki przyszło mi do tej pory robić, a przy tym smakuje wyśmienicie. Ciasto bardzo lubiane przez dzieci jaki przez dorosłych. Idealne do popołudniowej kawki.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6525
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6525
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
W 2 szklankach wrzącej wody rozpuszczamy 2 galaretki brzoskwiniowe. Odstawimy do ostygnięcia, tak aby zaczęły lekko tężeć. Masło rozpuszczamy i dodajemy do pokruszonych herbatników. Mieszamy. Tak przygotowane herbatniki wykładamy, lekko ugniatając na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiowa.
Ser miksujemy z cukrem pudrem.
Następnie dodajemy tężejącą galaretkę i dalej miksujemy około 1 minuty.
Tak przygotowana masę serową wlewamy na herbatniki, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki aby masa stężała.
W miedzy casie w 1 litrze wrzącej wody rozpuszczamy pozostałe dwie galaretki brzoskwiniowe. Odstawiamy do ostygnięcia, aby zaczęły lekko tężeć. Kiedy galaretka zacznie tężeć wówczas na masie serowej układamy obrane cząstki mandarynek.
Mandarynki zalewamy tężejącą galaretką i całe ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d