Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty, orzechowy biszkopt, który możecie wykorzystać do ciast i tortów. Wychodzi niezwykle delikatny, pięknie wyrasta. Podczas pieczenia aromat orzechów i miodu cudownie unosi się po całym domu.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 235
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 15
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13207
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier, następnie żółtka i miód. Mikser odstawiamy na bok.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia, zmielone orzechy włoskie, bułkę tartą i kakao (jeśli chcemy uzyskać ciemniejszy kolor ciasta).
Suche składniki stopniowo dodajemy do masy jajecznej. Składniki mieszamy łyżką do momentu połączenia składników.
Spód tortownicy o średnicy ok. 24 cm wyścielamy papierem do pieczenia. Ciasto na biszkopt orzechowy przelewamy do formy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut (do suchego patyczka). Biszkopt studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.