Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory zamknięte w słoiku - warto przygotować je latem, aby później cieszyć się smakiem prawdziwych pomidorów. Domowy przecier jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy od tego, kupionego w sklepie. Jego przygotowanie jest banalnie proste. Wystarczą zaledwie trzy składniki i gotowe!
blender
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Pomidory myjemy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazda nasienne i przekładamy do dużego, wysokiego garnka. Gotujemy przez około 20 minut od czasu do czasu mieszając.
Garnek z pomidorami ściągamy z kuchenki. Miksujemy blenderem na gładki krem. Doprawiamy solą i cukrem. Przecier ustawiamy na kuchence i gotujemy bez przykrycia przez około 15 minut.
Gorący przecier przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików, szczelnie zakręcamy i dostawiamy do wystudzenia. Na drugi dzień słoiki pasteryzujemy.