Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na bardzo soczystą i pyszną pierś z kurczaka, którą gotuję w piekarniku. Pierś nasączona marynatą okazuje się bardzo smaczna. Spróbuj, a na pewno Ci się spodoba.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Weź 2 szt. pierś z kurczaka, pokrojona na kawałki. Umieść w wyznaczonym pojemniku. Sól. Mieszać. Następnie weź 2 jajka i rozbij na talerz, wstrząśnij, dodaj do smaku sól i pieprz, 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Mieszać. Dodaj 100 ml mleka i dobrze wstrząśnij.
Następnie wlej tę mieszankę do miski, w której mięso już czeka. Pokrój jednego pomidora, aby ozdobić naczynie. Piec w temperaturze 200C przez 30 minut. Następnie posyp ziołami. Smacznego!