Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy miłośnicy przetworów na zimę powinni skorzystać z pysznego przepisu na dżem agrestowy. Owoc działa korzystnie na trawienie, poprawia apetyt i dostarcza organizmowi wielu cennych witamin i mikroelementów. Nie zwlekaj, bo naprawdę warto!
Polecam.
Odsłon: 508
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 431
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Polecam.
Odsłon: 508
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 431
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 286
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 40
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 756
Składniki
Na początku obierz agrest z szypułek i dokładnie go przepłucz. Pozostaw do osuszenia.
Wyciśnij sok z cytryny i odstaw go na później.
Do większego garnka wsyp cukier, zalej go wodą i przemieszaj. Ustaw naczynie na palniku i zagotuj. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać.
Po chwili powinien powstać gęsty syrop. Gdy będzie się gotować, dodaj do niego agrest i sok z cytryny. Pomieszaj i dalej gotuj. Od czasu do czasu mieszaj.
Po godzinie dżem agrestowy powinien być gotowy (stężały, o odpowiedniej konsystencji). Gorący przełóż do słoików (porcjami, żeby szkło się ogrzało) i odwróć je do góry dnem. Odstaw tak do wystygnięcia.