Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne w smaku pulpety w sosie pomidorowym. Są prościutkie do zrobienia, dlatego każdy sobie z nimi poradzi. Bułkę tartą w przepisie zastąpiłam ryżem. Dzięki temu klopsy stały się jeszcze smaczniejsze, zwarte i puszyste. Przepis warty zapamiętania!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 165
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 165
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 213
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzony ryż, surowe jajko, posiekaną natkę pietruszkę, sól i pieprz. Składniki mieszamy. Formujemy pulpeciki.
Na patelnię przelewamy passatę pomidorową. Dodajemy odrobinę wody. Sos podgrzewamy. Do gorącego sosu wkładamy pulpety z ryżem. Patelnię przykrywamy.
Pulpety z ryżem w sosie pomidorowym dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Podajemy z makaronem, kaszą lub ziemniakami.