Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka Ewy Wachowicz to szybki i prosty w wykonaniu deser, który charakteryzuje się niesamowitą miękkością i wilgotnością. Wszystko za sprawą połączenia oleju i jogurtu greckiego. Kruszonka owsiana dodaje ciastu przyjemnej chrupkości.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 138
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Jabłka obierz i wytnij z nich gniazda nasienne. Pokrój w dość dużą kostkę i odstaw pod przykryciem. W dużej misce wymieszaj ze sobą: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i cukier. W osobnej misce połącz: jajka, wanilię, jogurt i olej. Dodaj mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj całość drewnianą łyżką, jedynie do połączenia w jednolitą masę. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przenieś do niej ciasto za pomocą łyżki. Wyrównaj. Posyp ciasto kawałkami jabłek.
Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza na ok. 15 minut. W tym czasie przygotuj kruszonkę. Masło rozetrzyj w palcach z mąką, cynamonem i cukrem. Dodaj płatki owsiane i migdały. Ugniataj do uzyskania konsystencji kruszonki. Kruszonką posyp wierzch ciasta i piecz je jeszcze przez ok. 20-25 minut, do suchego patyczka. Pyszną szarlotkę Ewy Wachowicz ostudź przed krojeniem i podaniem.