Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na bardzo soczystą i pyszną pierś z kurczaka, którą gotuję w piekarniku. Pierś nasączona marynatą okazuje się bardzo smaczna. Spróbuj, a na pewno Ci się spodoba.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 7
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 210
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 7
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 210
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 376
Składniki
Weź 2 szt. pierś z kurczaka, pokrojona na kawałki. Umieść w wyznaczonym pojemniku. Sól. Mieszać. Następnie weź 2 jajka i rozbij na talerz, wstrząśnij, dodaj do smaku sól i pieprz, 1/2 łyżeczki curry, 1 łyżeczka ziół prowansalskich. Mieszać. Dodaj 100 ml mleka i dobrze wstrząśnij.
Następnie wlej tę mieszankę do miski, w której mięso już czeka. Pokrój jednego pomidora, aby ozdobić naczynie. Piec w temperaturze 200C przez 30 minut. Następnie posyp ziołami. Smacznego!