Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przekąska ; Sztuka to 150 kilokalorii
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 219
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Daktyle zanurz w gorącej kąpieli (we wrzątku )na 15 min , odsącz i rozdrobnij blenderem na gładki mus (jeśli będzie bardzo gęsty dodaj troszkę wody ) . Banany rozgnieć . Truskawki i żurawinę posiekaj .
Do miski wsyp płatki owsiane a następnie wszystkie wcześniej przygotowane owoce oraz pestki słonecznika i cynamon .
Foremkę wyłóż papierem do pieczenia a następnie umieść w niej masę i rozsmaruj mocno przyciskając do dna foremki.
Do rozgrzanego piekarnika do 180 st .C , włóż foremkę z masą i piecz 30-35 min. Po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika aby masa powoli stygła . Po wystygnięciu pokrój na mniejsze kawałki