Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe racuchy, które zrobicie bez dodatku drożdży. Wystarczy połączyć w misce kilka prostych składników, wymieszać ciasto i usmażyć racuchy na rozgrzanej patelni. Podane z ulubionymi owocami, polane czekoladą lub płynnym miodem skradną serce każdego. Idealna propozycja na kolację we dwoje. Sprawdzą się również jako słodki podwieczorek dla dzieci.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, cukier i sól. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski wlewamy kefir, wbijamy dwa jajka i dodajemy olej. Wszystko razem mieszamy do połączenia.
Do mokrych składników dodajemy suche składniki. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji ciasta (bez grudek).
Racuchy smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Ciasto wylewamy przy użyciu małej chochelki. Formujemy równe, okrągłe placuszki. Lekko ścięte racuchy przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoty kolor.
Gotowe racuchy układamy jeden na drugim. Podajemy z ulubionymi owocami, polane rozpuszczoną czekoladą, syropem klonowym lub miodem. Smacznego!