Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwki z makaronem Magdy Gessler to klasyczna propozycja na przepyszny obiad dla całej rodziny, w szczególności dla miłośników pozyskiwania darów lasu. Sekret tego dania tkwi w doskonałym połączeniu ziarnistego pieprzu, natki pietruszki i soku z cytryny. Jeśli masz dostęp do świeżych prawdziwków, to tego dania musisz spróbować!
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Polecam.
Odsłon: 166
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 70
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 22
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 813
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32519
Składniki
Prawdziwki oczyść szybko pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je na plasterki.
Szalotkę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
W rondelku rozpuść masło. Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż do zeszklenia. Dodaj grzyby i smaż wszystko razem do lekkiego przyrumienienia prawdziwków.
Dolej wino i sok z cytryny. Zredukuj sos o połowę.
Dopraw sos do smaku solą i oboma rodzajami pieprzu. Wymieszaj.
Kiedy sos z patelni trochę zgęstnieje, zahartuj śmietanę poprzez dodanie do niej kilku łyżek gorącego płynu. Dodaj ją do sosu i dobrze wymieszaj. Cały czas mieszając, zredukuj sos, aż będzie dość gęsty. Uważaj, by śmietana się nie zważyła.
Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź, ale nie przelewaj wodą. Wyłóż go na talerz.
Polej makaron sosem. Natkę pietruszki dość grubo posiekaj i posyp nią danie.
Prawdziwki z makaronem Magdy Gessler podawaj na ciepło, natychmiast po przyrządzeniu.