Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior to nie tylko warzywo, z którego możesz przygotowywać dodatek do obiadu lub obsmażyć w panierce z bułki tartej. Po ugotowaniu świetnie nadaje się także jako składnik sałatki. Z czym połączyć kalafior? Zobacz nasz przepis - ta prosta i szybka sałatka z kalafiorem z pewnością będzie często gościć na twoim stole.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Zacznij od przygotowania kalafiora. Umyj go, osusz, a następnie podziel na mniejsze różyczki. Zagotuj wodę w garnku, wrzuć warzywo i dodaj odrobinę soli. Gotuj około 10 minut. Kalafior powinien być ugotowany al dente, czyli być sprężysty, aby nie zmienił swojej konsystencji.
Jajka ugotuj na twardo, a następnie obierz i pokrój w kostkę. Groszek konserwowy odsącz z zalewy. Cebulę i paprykę umyj, obierz, a następnie posiekaj w kostkę. Przełóż wszystkie warzywa do dużej miski: ugotowany kalafior, jajka, groszek, cebulę i paprykę.
W małej misce wymieszaj składniki na sos: majonez, jogurt naturalny, posiekany świeży koperek lub natkę pietruszki. Posól go i popieprz.
Wymieszaj warzywa razem z sosem, a następnie przełóż do lodówki. Smaki powinny się przegryźć przez minimum 30 minut.