Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-07-2022
Roladki schabowe w szynce szwarcwaldzkiej nadziane serem mozzarella i pomidorkami to pomysł na mięso ze schabu w nieco innej odsłonie. Jeżeli znudziły się kotlety schabowe to takie roladki będą świetnym rozwiązaniem.
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 204
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2180
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1966
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 204
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2180
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 206
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1966
Składniki
Mięso rozbijamy tłuczkiem jak na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą suszonej bazylii. Na każdej porcji mięsa kładziemy po grubym plasterku sera mozzarella i po dwa pomidorki które lekko wciskamy w ser. Brzegi mięsa zawijamy do środka i zwijamy w roladkę. Każdą roladkę zawijamy w dwa plastry szynki szwarcwaldzkiej. Można spiąć wykałaczką w miejscu łączenia.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, obsmażamy roladki po 1-2 minuty z każdej strony. Piekarnik w między czasie nagrzewamy do 180 stopni. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem około 30-40 minut.
Rozbite plastry schabu warto dzień wcześniej zamarynować w maślance mięso po upieczeniu będzie bardziej soczyste.