Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie zjadane chętnie zarówno przez dzieci jak i dorosłych.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Mięso pokroić w cienkie, niezbyt duże kawałki. Przełożyć do miski. Wymieszać z przyprawami i olejem. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozgrzać suchą patelnię (nie dodajmy już żadnego tłuszczu) i smażymy mięso na dość silnym ogniu -cały czas mieszając. Mięso powinno być lekko zrumienione. Sałatę lodową kroimy i łączymy z pokrojonym ogórkiem i pomidorami koktajlowymi. Jogurt łączymy z majonezem (można dodać przeciśnięty ząbek czosnku). Doprawiamy i dokładnie ale delikatnie mieszamy . Całość podajemy z frytkami.