Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Umytego brokuła na 2 minuty zanurzyć we wrzącej, osolonej owdzie. Odcedzić i przelać zimna wodą. Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, następnie zmielić. Ciasto francuskie pokroić w dość dużej wielkości kwadraty, następnie na środek układać plastry sera i zmielone mięso oraz różyczki brokuła. Zwinąć sakiewki i wsadzić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min.
Podawać np. z sosem pieczarkowym i brokułami z prażonymi migdałami. Smacznego!