Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jaki dodatek zrobić do obiadu lub kolacji? Najlepiej surówkę z białej kapusty. W tej wersji urozmaicisz ją marchewką, jabłkiem, czosnkiem i kremowym sosem.
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 607
Polecam.
Odsłon: 125
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 56
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 607
Składniki
Kapustę umyj, osusz, a następnie cienko poszatkuj. Najlepiej zrób to z pomocą ostrego noża lub tarki. Przełóż do dużej miski. Umytą cebulę także posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.
Jabłko obierz, również posiekaj drobno albo zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki dodaj do kapusty. Dopraw surówkę obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszaj.
Przygotuj sos. Majonez wymieszaj dokładnie z jogurtem naturalnym oraz cukrem, dopraw też delikatnie solą i pieprzem. Wymieszaj składniki sosu i wlej do surówki. Dodaj też ocet. Posól i popieprz, jeśli jest taka potrzeba. Zamieszaj dokładnie.
Umieść surówkę w lodówce na minimum godzinę przed podaniem, aby smaki się przegryzły. Posiekaj koperek i na koniec udekoruj nim surówkę.