Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta i delikatnie słodka kalarepa świetnie komponuje się z innymi warzywami oraz owocami. Sałatka z kalarepy jest lekka, niskokaloryczna i zdrowa. Będzie stanowić świetny dodatek do dań mięsnych i nie tylko. Przyjemnie orzeźwia i nawadnia organizm. Dostarcza licznych witamin i minerałów, które wspierają prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Całość jest bardzo szybka i prosta do przygotowania. Dodatek wysokiej jakości oliwy z oliwek dostarcza niezbędnych, nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ta sałatka jest więc idealnie zbalansowanym posiłkiem.
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5125
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 168
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 301
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 165
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 465
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5125
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 168
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 301
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 165
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 465
Składniki
Kalarepę grubo obierz, umyj i osusz. Pokrój ją na słupki i posyp odrobiną soli. Odstaw na 5 minut.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach lub pokrój w bardzo cienkie słupki.
Ogórka obierz i także pokrój w słupki lub paseczki.
Dymkę pokrój w cienkie piórka, a szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
Wszystkie składniki przełóż do miski sałatkowej. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Skrop sałatkę z kalarepą kilkoma łyżkami oliwy. Podawaj na zimno lub ciepło.