Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia włoska to niewyczerpane źródło inspiracji na szybkie, zdrowe, a przy tym wykwintne posiłki. Makaron z pieczarkami i suszonymi pomidorami przygotujesz dosłownie w 15 minut. Możesz zjeść go na szybki obiad, ale równie dobrze zaserwować gościom. Poniżej znajdziesz przepis na porcję dla dwóch osób.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Odcedź.
Opłucz pieczarki i pokrój na plasterki. Jeśli korzystasz z dużych, możesz pokroić drobniej. Dość drobno (w paski) pokrój suszone pomidory. Czosnek przeciśnij przez praskę. Parmezan zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach.
Podsmaż pieczarki na maśle klarowanym. Gdy wyparuje z nich nadmiar wody, dołóż na patelnię pomidory suszone i czosnek. Dopraw oregano i gałką muszkatołową, a także – do smaku – solą i pieprzem. Smaż przez chwilę. Pod koniec możesz dodać nieco śmietany. Jeśli chcesz, by danie było mniej kaloryczne, pomiń ten krok.
Wrzuć na patelnię ugotowany makaron. Zamieszaj.
Podawaj makaron z pieczarkami i suszonymi pomidorami gorący, oprószony parmezanem i np. posiekaną pietruszką albo kiełkami rzodkiewki.