Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty pekińskiej zawsze kojarzą się z majonezem, który sprawia, że potrawa jest ciężka, tłusta i często może powodować nieprzyjemności trawienne. Nie musi tak jednak być. Surówka z kapusty pekińskiej bez majonezu jest delikatna i lekkostrawna. Dodatkowo dostarcza licznych witamin, w tym witaminy C, która podnosi odporność. Całość jest lekko słodka, przełamana ostrością szczypiorku. To propozycja świetna jako dodatek do obiadu albo samodzielny lunch do pracy w letnie dni.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 23
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 18
Składniki
Kapustę pekińską drobno poszatkuj i wsyp do dużej miski.
Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.
Szczypiorek pokrój w pierścienie – zarówno część zieloną, jak i białą. Wsyp także do miski.
Wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszaj. Całość polej oliwą.
Surówka z kapusty pekińskiej bez majonezu jest natychmiast gotowa do spożycia.