Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli potrzebujesz szybkiej surówki do obiadu, a znudził ci się klasyczny colesław, zamień białą kapustę na bardziej lekkostrawnego selera. Uzyskasz delikatnie orzechowy smak, a sos zagwarantuje kremową konsystencję. Aby wzbogacić smak sałatki, możesz dorzucić kilka innych składników – dodającej świeżości natki pietruszki, słodkie jabłko starte na tarce lub orzechy włoskie, które dostarczą dodatkowej chrupkości. Jeśli chcesz zjeść surówkę z selera jako samodzielne danie i zwiększyć jej pożywność, dorzuć kawałki wędzonego kurczaka lub drobiową wędlinę pokrojoną w kostkę.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 574
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 193
Polecam.
Odsłon: 914
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 229
Składniki
Obierz korzeń selera i marchewki, po czym zetrzyj je na tarce jarzynowej o dużych oczkach i umieść w misce. Natychmiast wlej sok z cytryny i wymieszaj, aby seler nie ciemniał. Przekrój pora na pół, oczyść pod bieżącą wodą i posiekaj w cienkie półplasterki.
W miseczce rozmieszaj majonez, musztardę, miód, sól i pieprz. Mieszaj do całkowitego wymieszania, po czym przelej dressing do warzyw. Dobrze wymieszaj, aby równomiernie pokryły się mieszanką majonezu. Surówkę z selera podawaj od razu lub pozostaw do schłodzenia w lodówce.